Elevii Școlii Gimnaziale Răcăciuni vor beneficia de măști, dezinfectant dar și mănuși, asigurate de autoritățile locale

Ca în fiecare an, Primăria și Consiliul Local Răcăciuni alături de conducerea Școlii Gimnaziale, au conlucrat pentru ca anul școlar să înceapă în cele mai bune condiții pentru toți elevii.

Dat fiind contextul epidemiologic actual, s-au asigurat:

● 15000 de măști (pentru fiecare lună),
● 200 litri dezinfectant pardoseli (pentru fiecare lună),
● 200 litri dezinfectant mâini (pentru fiecare lună),
● 200 cutii mănuși (pentru fiecare lună),
● recipiente pentru dezinfectant
● s-au creat culoare distincte pentru intrare/ ieșire
si toate cele necesare pentru începerea procesului de învățământ.

Școlile au fost aprovizionate cu combustibil solid (lemne) pentru încălzire, s-au vidanjat fosele septice de la toate unitățile de învățământ. De asemenea au fost igienizate, dezinfectate, reabilitate și modernizate toate clasele.

Transportul elevilor se va face în condiții de maximă siguranță evitând astfel aglomerarea, conform normelor impuse de Comitetul Local de Situații de Urgență al comunei.

„Vă asigur de toată implicarea mea pentru ca anul școlar 2020/2021, să se desfășoare în deplină siguranță!

Pentru orice nelămurire privind noile reguli de desfășurare a noului an școlar, vă rugăm să vă adresați Școlii Gimnaziale și implicit Primăriei.” a tinut sa transmita primarul comunei Răcăciuni, Lucian Cheța.

La Școala Gimnazială Răcăciuni, activitățile didactice se vor desfășura după scenariile 1 și 2, conform hotărârii consiliului de administrație. Fiecare colectiv de elevi, precum și părinții acestora, vor fi anunțați de către învățători sau diriginți, despre tipul de scenariu după care vor învăța în săptămâna următoare.

Pentru scenariul 2:
– alternăm o săptămână în școală și o săptămână în online;
– elevii care rămân în online sunt obligați să se logheze pe platforma de elearning a școlii(scgimracaciuni.reteauaedu.ro) și să fie prezenți, altfel li se va pune absent;
– clasele se vor împărți, indiferent de numărul elevilor, în funcție de mijlocul de transport;

Fiecare elev va avea un loc fix în clasă pe care nu-l poate schimba!
Purtarea măștii este obligatorie pe toată durata prezenței atât în interiorul cât și în curtea școlii. Părinții pot însoți copiii doar până la poarta școlii. Conform regulamentului nu au voie să intre în curtea școlii.

Dezinfectarea se va face la intrarea în școală și ori de câte ori este nevoie! În acest sens, pe lângă materialele sanitare pe care le vor primi de la școală credem că este bine ca fiecare elev să aibă în permanență asupra lui o sticluță cu dezinfectant și mască de rezervă!
Elevii vor păstra distanțarea fizică, nu se vor aduna în grupuri, nu vor părăsi incinta școlii decât la sfârșitul programului, nu vor schimba obiecte între ei.

Părinții sunt primii care trebuie să facă trierea înainte de plecarea elevilor la școală și sunt responsabili de starea de sănătate în care copiii se prezintă la cursuri. Pentru orice problemă de sănătate apărută în timpul cursurilor, trebuie anunțat imediat responsabilul desemnat de către conducerea școlii – elevul trebuie izolat, chemați părinții pentru a-l prelua.

Nu se pot folosi laboratoarele.
Dezinfectarea claselor și a celorlalte spații se va face de câte ori este nevoie, zilnic sau între schimburi, de către personalul școlii.

„Dragi elevi,
Unitățile școlare sunt pregătite să vă primească în siguranță. Dacă veți fi responsabili și veți respecta regulile, vom avea un an școlar plin de realizări, cu achiziții de preț și, mai ales, cu multă sănătate!”
au transmis reprezentantii Școlii Gimnaziale Răcăciuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *