Este un abuz dacă școala cere părintelui deschiderea unui cont la o anumită pentru a primi banii de burse

Astfel de cazuri trebuiesc semnalate Ministerului Educației – secretarul de stat Florian Lixandru

În școli se fac tot felul de abuzuri. Indiferent cât de mult ajutor au de la Consiliul Local și Primărie, școlile cer bani părinților pentru aproape orice.

Este inacceptabil să ceri părinților bani sau elevilor majori să-și deschidă un cont la o anumită bancă pentru a se vira banii pentru bursele elevilor.

Cu această problemă ar trebui să se ocupe contabilitatea unității de învățământ și să vireze banii de burse la aceeași bancă pentru salarii.

Astfel, a solicita un cont bancar la o anumită bancă reprezintă un abuz din partea conducerii de învățământ.

Pe această cale, se face un apel să se semnaleze astfel de cazuri sau se va lua legătura imediat cu inspectoratele școlare de la nivelul județului respectiv sau direct cu unitatea de învățământ.

Florin Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației întărește această afirmație și spune că „nici salariaților nu le pot impune să-și deschidă cont bancar la o singură bancă.”

De exemplu, este mai comod să se vireze banii de burse la aceeași bancă pentru că au convenții cu aceleași bănci pentru salarii, dar fiecare salariat sau elev major are banca favorită.

Ne dorim să nu se mai facă astfel de abuzuri în instituțiile de învățământ, acesta fiind un lucru care nu ar mai trebui să se repete.

Sursa eduepedu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *