Eurostat: România, locul 1 la capitolul decese în accidentele rutiere

Eurostat a publicat un raport trist, cel puțin pentru țara noastră. România este pe locul 1 la numărul accidentelor rutiere, urmare a unui studiu realizat în perioada 2010-2020.

Deși media europeană pentru anul 2020 este de 42 de morți la 1 milion de locuitori, România a înregistrat un număr mai mare decât dublul mediei: 85 de morți la 1 milion de locuitori

Tot Eurostat mai notează că, în 2020 au murit aproximativ 18.800 de persoane în accidentele rutiere pe teritoriul Uniunii Europene, din care 44.2% dintre morți au fost conducători auto sau pasageri, iar 19.2% au fost pietoni.

Statistica vine și cu o veste bună: față de 2010 (când au murit 29.576 de persoane), numărul deceselor în accidentele rutiere a scăzut considerabil de la an la an

Cele mai frecvente motive pentru accidentele rutiere în România sunt: oboseala la volan, neatenția, depășirea prin loc nepermis – în curbă ori vârf de rampă sau forțarea depășirii – folosirea telefonului mobil, depășirea excesivă a vitezei, pătrunderea pe contrasens și defecțiuni tehnice ale autovehiculului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *