Evaluarea pagubelor de la Cotumba va ajunge urgent pe masa guvernului, pentru despăgubiri

Peste 50 de gospodării inundate și câteva sute de metri de drum impracticabil, acestea sunt, la o primă vedere, efectele ploilor torențiale căzute în ultimele 24 de ore la Cotumba, comuna Agăș, constate la fața locului de prefectul județului Bacău, Liviu Miroșeanu. Jandarmi, pompieri, utilaje au intervenit în zonă încă de aseară, pentru a diminua din pagubele produse.

”Facem eforturi ca, la Cotumba, viața să reintre în normal cât de curând. Am stat de vorbă cu locuitorii afectați de ploile torențiale căzute în ultimele 24 de ore, cu proprietarii celor 50 de gospodării inundate. Utilajele au intervenit și lucrează în continuare pentru a degaja drumul de acces, care a fost afectat de viitură, astfel ca localnicii să poată circula normal. Le oferim tot sprijinul de care au nevoie, în zonă sunt forțe de ordine care îi sprijină pe săteni”, a declarat Liviu Miroșeanu.

Prefectul județului Bacău a dispus deja întocmirea unui raport operativ, astfel încât astăzi, cel târziu mâine, să fie realizată o situație completă a pagubelor cauzate de precipitațiile masive. Aceasta va fi transmisă la Guvern, iar cei afectați vor primi despăgubiri în cel mai scurt timp.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *