„FESTIVALUL ȘTIINȚELOR”, un eveniment ajuns la ediția a IV-a, în perioada 28 iulie – 28 august 2020

Proiectul cultural „Festivalul Științelor” a ajuns la a IV-a ediție anul acesta. Acest eveniment organizat de Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău s-a bucurat anual de aprecierea publicului deoarece conceptul presupune prezentarea informațiilor, machetelor și exponatelor autentice într-un cadru non-formal la workshop-urile organizate.

Anul acesta, „Festivalul Științelor”, va fi organizat avându-se în vedere respectarea măsurilor de protecție sanitară impuse ca urmare a epidemiei cauzate de virusul SARS Cov 2.

Activitățile din cadrul workshop-urilor vor fi organizate zilnic între 28 iulie – 28 august 2020 zilnic, cu excepția zilelor de sâmbătă și luni, între orele 1000-1300.

Ateliere de lucru vor fi organizate la Muzeul de Științele Naturii (Str. Aleea Parcului nr. 9) și vor aduce în fața publicului activități interactive cu următoarea tematică:

  • DINOZAURII – O LUME DISPĂRUTĂ;
  • MICRO ȘI MACRO … VEGETAL;
  • ECO-PRACTICA.

Activitățile reunite sub tema „DINOZAURII – O LUME DISPĂRUTĂ” cuprind observații asupra unor fosile autentice din colecția de paleontologie a Muzeului de Științele Naturii Bacău; jocuri interactive (etapele prin care o fosilă ajunge exponat în muzeu, „Descoperă exponatul!”);  atelier de creație – pictarea unor replici ale unor fosile (trilobiți, figurine cu dinozauri sau dinți fosili).

În cadrul workshop-ului „MICRO ȘI MACRO … VEGETAL” vor fi abordate două teme:

  1. Plante medicinale și aromatice: prezentări multimedia privind diversitatea și importanța plantelor medicinale și aromatice; observații microscopice ale unor secțiuni prin diferite organe ale plantelor.
  2.  Cum se face un ierbar?: prezentarea etapelor realizării unui ierbar tematic; activitate practică de realizare a unor coli de ierbar cu plante vasculare reprezentative din flora României.

Workshop-ul „ECO-PRACTICA” cuprinde demonstrații ale unor fenomene fizice și chimice de care depinde viața plantelor și a animalelor prezentate într-o manieră distractivă. De asemenea, în cadrul atelierului vor fi desfășurate și activități practice: confecționarea unui filtru pentru purificarea apei și realizare de obiecte utile din materiale reciclabile.

Participarea la activitățile desfășurate în cadrul evenimentului „Festivalul Științelor” se va face numai pe bază de programare.

În cadrul fiecărei teme vor fi organizate activități pentru un număr de 2 familii alcătuite din 3-5 persoane, asigurându-se astfel distanțarea între persoane. Familiile participante vor trece succesiv pe la toate workshop-urile, obiectele utilizate fiind dezinfectate în pauzele dintre activităţi.

Programările se vor realiza la numărul de telefon:

0234/512006 – Muzeul de Științele Naturii

Taxa de participare: 15 lei/persoană/zi (taxa include cele 3 workshop-uri).

Pentru fiecare workshop:

            – numărul maxim de participanți va fi de 2 familii a câte 5 persoane;

            – numărul minim de participanți va fi 1 familie de 3 persoane.

Participanții la activități vor putea vizita și expozițiile deschise la Muzeul de Științele Naturii.

Important!!!!

Accesul vizitatorilor, pentru a participa la festival, se va face restricţionat, conform reglementărilor în vigoare pe perioada stării de alertă, dat fiind contextul generat de prezenţa virusului Sars Cov 2. Pentru a avea acces, persoanele trebuie să aibă temperatura sub 37,3 grade, să poarte mască pe toată perioada prezenţei în clădirea Muzeului de Ştiinţele Naturii, să atingă cât mai puţine suprafeţe.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *