Focar de Covid19 în rândul cadrelor didactice, la Filipeni!? Update. Două școli au fost închise

Rata de infectare în comuna Filipeni a ajuns la 6,69 la mia de locuitori, cea mai mare rată din județul Bacău. Inițial, autoritățile anunțaseră că în cazul în care se depășește 6 la mie, se trece în online, astăzi aflăm că la Filipeni școlile ar putea fi închise ca urmare a numărului mare de cazuri COVID 19 din rândul cadrelor didactice.

”CJSU se va analiza propunerea transmisă de Consiliul de Administrație a două școli din Filipeni cu avizul ISJ și DSP pentru desfășurarea cursurilor on line, dat fiind faptul că au fost diagnosticate COVID 19 mai multe cadre didactice și nu mai pot fi susținute cursurile în format fizic”, a declarat Carmen Cioltan – purtător de cuvânt al Institției Prefectului județului Bacău

Situația în școli, în județul Bacău

152 de clase cu 3853 de elevi din 64 unități de învățământ desfășoară cursurile în sistem online, dat fiind faptul că sunt 159 de elevi și 54 de angajați confirmați pozitiv SARS COV 2.

Update. ora 14.27

”Având în vedere situația epidemiologică în rândul cadrelor didactice de la Școala Gimnazială Filipeni și structura arondată, Școala Primară Fruntești, fiind 5 cadre didactice confirmate cu SARS-CoV-2, precum și rata incidenței cumulată la 14 zile a Unității Administrativ – Teritoriale Filipeni, care este mai mare de 6 cazuri/1000 locuitori, in urma analizei in cafrul sedintei CJSU de astazi a propunerii Consiliului de Administratie al scolii, avizata de Inspectoratul Scolar Judetean Bacau si Directia de Sanatate Publica Bacau, s-a adoptat Hotararea CJSU nr. 101 prin care se suspendă cursurile cu prezență fizică a preșcolarilor și elevilor în instituția de învățământ Școala Gimnazială Filipeni și structura arondată, Școala Primară Fruntești, incepand din data de 29.09.2021. Cursurile se vor desfasura in sistem online. Scenariul de funcționare pentru Școala Gimnazială Filipeni și structura arondată, Școala Primară Fruntești, se va actualiza ori de câte ori este nevoie, în funcție de situația epidemiologică la nivelul localității, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină.”

foto: primariafilipeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *