FOTO: Raliul Moldovei 2019, la final. Vali Porcișteanu este marele câștigător.

Timp de 2 zile, județul Bacău a fost gazda celei de-a noua ediții a ”Raliului Moldovei”.

Startul a fost dat Vineri, 21 iunie printr-un Shakedown la Moinești, urmat de 3 Power Stage-uri la Runcu, Moinești și Vermești, cât și de o Superspecială la Onești.

teva imagini de la Superspeciala Onești.
Foto: Raliul Moldovei

A doua zi a debutat cu prima buclă a zilei formata din probele Hemeiusi, Trebes si Racova, care a fost parcursa de trei ori, insumand 55.42 km in regim de concurs.

Vicecampionul naţional Vali Porcişteanu a câştigat etapa a treia a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop, Raliul Moldovei Bacău, şi este noul lider al clasamentului general al piloţilor.

Echipajul Valentin Porcişteanu/Dan Dobre (Citroen C3 R5) a fost cronometrat cu timpul de 01 h 10 min 47 sec 9/10, potrivit site-ului Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Pe locul secund s-a clasat echipajul Adrian Răspopa/Cosmin Diacu (Skoda Fabia R5), la 58 sec 7/10, pe trei a sosit cuplul Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5), la 1 min 17 sec 4/10, locul patru a fost ocupat de echipajul Titi Aur/Anton Avram (Skoda Fabia R5), la 5 min 09 sec 3/10, iar pe cinci s-au clasat italienii Stefano Marrini/Davide Bianchi (Mitsubishi Lancer Evo 9), la 7 min 24 sec, etc.

Cu un ecart confortabil încă din prima zi, echipajul argeşean Vali Porcişteanu/Dan Dobre a dominat şi ziua a doua a cursei, reuşind să câştige cinci probe speciale din totalul celor de sâmbătă.

Vali Porcişteanu este noul lider al clasamentului general, fiind urmat de campionul naţional en titre Simone Tempestini, care nu a participat la Raliul Moldovei Bacău.

Ediţia a noua a Raliului Moldovei Bacău a avut 106,23 km împărţiţi în 13 probe speciale şi un total de 392,57 km.

Sursa text: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *