Gardurile din Kaufland trebuie desființate!

Gardul metalic de doi metri, montat în hipermarketul german pentru a separa persoanele vaccinate de cele nevaccinate, o măsură condamnată de clienți și ITM.

Măsura a provocat indignarea oamenilor

Pe o parte a gardului pot circula cei care au certificat verde, de aici având acces spre magazinele nealimentare. În cealaltă parte a gardului, accesul este liber pentru toată lumea, indiferent dacă deține sau nu certificat verde, accesul făcându-se spre farmacii și magazinele alimentare.

Garduri de doi metri înălțime, învelite în folie de plastic, au fost montate si la un hipermarket din Râmnicu Sărat, imaginile fiind distribuite pe rețelele de socializare.

Potrivit digi24.ro, reprezentanții ITM spun că măsura este ilegală și au cerut demontarea gardurilor. Totodată, au dispus ca trierea clienților să se facă la intrarea în hipermarket.

La nivelul Bacăului, ce spune ITM-ul

”În ce privește situația de la Kaufland, s-a discutat cu IJP Bacău și ISU Bacău și în următoarele zile (până la sfarsitul saptamanii) vom efectua împreuna verificări aplicate în ce priveste masurile de protectie impotriva COVID 19 cat in ce priveste modul in care, respectivele garduri, pot fi un pericol din punct de vedere al securității și sanatatii in muncă și din punct de vedere v al siguranței la incendii (ISU). Vom comunica ce se stabilește în urma verificărilor”- dan Buftea, ITM Bacău

La Brașov, gardurile metalice instalate de Kaufland pentru a separa accesul persoanelor cu certificat verde de cele fără certificat în magazinele din incinta galeriilor hipermaketurilor au fost desființate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error: