Grădiniță nouă pentru 130 de copii, amenajată din module Containere FDC

S-a construit pe Valea Lupului, județul Iași, o grădiniță nouă realizată din containere fabricate de compania băcăuană Containere FDC.

În această grădiniță pot încăpea peste 130 de copii.

Clădirea este dotată cu 6 săli de clasă, 3 toalete, o cancelarie, un cabinet medical, un izolator și o sală multifuncțională.

În total, sunt 44 de containere special concepute pentru acest proiect, toate la cheie.

Astfel, se cunoaște că Valea Lupului înregistrează o creștere a numărului de copii, ceea ce pune presiune pe infrastructura școlară existentă.

O serie de unități de învățământ au făcut cereri pentru suplimentarea claselor sau a locurilor, la nivel național.

Așadar, pe Valea Lupului se dorea să se amenajeze această nouă grădiniță rapid și eficient.

De asemenea, aceasta a primit rapid și avizele necesare de funcționare, respectiv ISU și DSP și a fost dotată cu toate facilitățile necesare.

Se pare că este un trend acum să se construiască din containere modulare sau monobloc, atât în construcțiile rezidențiale, comerciale sau industriale, cât și în construcțiile instituțiilor publice, cum ar fi și infrastructura școlară.

Adevărul este că există o nevoie acută de noi spații dedicate școlilor sau grădinițelor, astfel că a devenit o provocare pentru administrațiile publice locale.

Găsim tot mai multe școli aglomerate și de aceea se caută soluții rapide pentru a se adapta la necesarul de tip de încăperi și la numărul din ce mai mare de copii.

De aceea, soluția containerelor FDC este optimă iar construcția rezultată poate fi extinsă atât pe orizontală, cât și pe verticală, în funcție de nevoile unității.

Sursa desteptarea.ro

Redactori RadioEasy: Miruna Goci/Andrei Goci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *