Guvernul aprobă ajutoare pentru victimele exploziilor de la Crevedia

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că însoțitorii victimelor de la Crevedia care au fost internate în străinătate vor primi 2000 de euro pe lună.

Această hotărâre a fost aprobată în guvern ieri, 31 august pentru acordarea acestor ajutoare atât familiilor victimelor tragediei de la Crevedia cât și celor care au avut gospodăriile afectate de explozii.

Ajutorul de 2000 de euro pe lună se acordă fiecărui însoțitor al răniților tratați în străinătate și 2000 de lei pe lună pentru victimele internate în țară.

,,Pentru persoanele singure și familiile cu casele lovite de incendiu se acordă 2500 de lei până la 10.000 de lei de familie, în funcție de cât de afectată este locuința.,,

Astfel, s-a confirmat și al treilea deces în cazul victimelor de la Crevedia.

Printre aceste ajutoare se vrea ca toți pacienții în stare gravă să fie salvați, iar răniții să ajungă cu bine acasă la familiile lor.

Se păstrează legătura cu toate spitalele din Europa unde sunt transferați cei cu arsuri grave și se transmit permanent vești despre starea lor familiilor acestora.

Guvernul contribuie să plătească biletele de avion, cheltuieli forfetare pentru toți însoțitorii pacienților români.

Familiile persoanelor decedate vor primi suma de 7500 de lei. Ulterior, se va acorda aceeași sumă și celor care nu mai pot fi salvați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *