Hrană și medicamente din partea unor ong-uri pentru câinii de la adăpostul public

Adăpostul public al Serviciului pentru Gestionarea câinilor fără stăpân din Primăria Bacău are prea puține spații de cazare conforme, personalul de îngrijire este insuficient, municipalitatea poate asigura doar servicii medicale de bază (sterilizare, tratamente ușoare, deparazitare), nu și tratamentul câinilor cu probleme medicale grave.”

Viceprimarul Liviu Miroșeanu a fost delegat să coordoneze Serviciul pentru Gestionarea câinilor fără stăpân, iar după o primă evaluare a situației, ”salvarea câinilor comunitari” stă la mila unor ong-uri.

”Am încheiat trei protocoale de colaborare, pentru îmbunătățirea situației câinilor fără stăpân, cu organizațiile neguvernamentale: ”Ia-ți acasă un prieten”, ”Norocel Alb” și ”Ville Shelter”, în timp ce Asociațiile ”Din dragoste pentru căței” și ”IRA- Iubire si compasiune pentru căței” au adresat Primăriei Bacău solicitări similare. ONG-urile vor asigura hrană suplimentară pentru animale, medicamente pentru cazurile grave, voluntariat pentru activitățile specifice din adapost. Soluția pentru care milităm cu toții este, însă, adopția. ONG-urile vor promova și se vor implica direct în adopție: câinii vor fi transferați în adăposturi private, li se va efectua schema de vaccinare completă si apoi vor fi dați spre adopție internă sau internațională.”- Liviu Miroșeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *