IAȘI: Elevii din satul Prigoreni, comuna Ion Neculce, au de pe 15 ianuarie, o școală nouă, cu dotări moderne.

Unitatea de învățământ a fost construită cu fonduri alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală II și de la bugetul local. Construcția și dotarea noii școli au costat aproximativ 2 milioane de lei.

” În săptâmâna în care marcăm Ziua Culturii Naționale, iată că oferim copiilor o școală nouă, în care să vină cu plăcere, cu dorința de cunoaștere și de învățătură. Ce bucurie mai mare am putea avea? În județ mai sunt multe alte astfel de proiecte în derulare și sperăm ca, în curând, tot mai mulți elevi să poată avea parte de astfel de condiții de studiu”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean.

Sălile de clasă au mobilier nou, table electronice, școala are cabinet medical și cancelarie, propria sursă de încălzire și grupuri sanitare moderne.

”Până acum, elevii din clasele primare au învățat într-o școală veche.Din cauza degradării însă, aceasta nu a mai putut fi reabilitată și va fi demolată. Sunt mulțumit că în mai puțin de un an, și cu sprijinul președintelui C.J., am reușit să dăm copiilor și dascălilor două școli noi, moderne, așa cum ne-am dorit pentru elevii din comuna noastră”, a spus la inaugurarea unității de învățământ, Gheorghe Văleanu, primarul comunei Ion Neculce.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *