IAŞI: Un tramvai peste decenii. 60 de ani cu GT4

„Vă invităm duminică, 27 octombrie, ora 11, în rondul din Târgu Cucu, să aflați istoria tramvaiului GT 4 și a celui mai vechi vagon de acest tip care există, să vizionați galeria foto şi materialele video pregătite și să participați la un atelier de machetare, în cadrul căruia să recreaţi din carton tramvaiul original GT 4.

Anul acesta se împlinesc 60 de ani de la intrarea în exploatare a tramvaielor GT 4 în orașul Stuttgart, revoluționare din punct de vedere constructiv și considerate a fi cele mai frumoase tramvaie de generație veche produse în Germania. De 22 de ani, tramvaiul GT 4 a devenit un simbol și pentru orașul Iași, aici regăsindu-se o treime dintre vagoanele care au circulat inițial la Stuttgart. Printre acestea se află al patrulea vagon produs, în prezent cel mai vechi tramvai GT 4 care există.

Compania de transport public din Stuttgart, Stuttgarter Straßenbahnen AG (SSB), și asociația pasionaților tramvaielor istorice din Stuttgart, Stuttgarter Historische Straßenbahnen e. V. (SHB), organizează, pe 26 și 27 octombrie, evenimente dedicate aniversării celor 60 de ani, sub denumirea „60 Jahre GT 4 – Stuttgarts Straßenbahn für Jahrzehnte“ (60 de ani de GT 4 – Tramvaiul orașului Stuttgart de decenii).

În acest context, Compania de Transport Public Iasi și Asociaţia Pasionaţilor de Transport Public Tramclub Iaşi realizează, în paralel cu oraşul Stuttgart, acțiunea „Un tramvai peste decenii. 60 de ani cu GT 4“, cu sprijinul SSB și al SHB.”

Sursa: CTP Iasi pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *