Iluminat stradal modern, pe leduri, care nu funcționează!

De mai bine de un an, Municipiul Bacău se mândrește cu un sistem nou de iluminat stradal modern care reduce facturile cu până la 30%, conform celor spuse de primarul Bacăului.

Acest proiect a fost obtinut printr-o licitație internațională de către timișorenii de la ELBA.

Valoarea totală a proiectului este de 46.8 milioane de lei, inclusiv TVA și conține peste 9.300 de corpuri de iluminat stradal si ambiental, cu aparate noi cu surse LED și controllere programabile. Proiectul mai include reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat pe 60 de străzi, acoperind 40 km de rețea de iluminat stradal. Se va instala un sistem central de telegestiune care va permite monitorizarea consumului de energie, controlul de la distanță pentru fiecare aparat de iluminat dar și utilizarea energiei pentru alimentarea altor infrastructuri publice.

Trebuie să recunoaștem ca sistemul de iluminat al orașului era de peste 40 de ani, iar modernizarea acestuia era doar de 7% si costurile de întreținere foarte mari.

Odată cu implementarea noilor corpuri de iluminat au apărut si nenumarate probleme. La tot pasul găsim mașini ale celor de la ELBA, care schimbă pe bandă rulantă corpurile moderne de iluminat, care să fim sinceri sunt mult mai slabe ca intensitate luminoasă.

Tot mai mulți băcăuani se plâng pe paginile de socializare de lipsa iluminatului stradal zile întregi.La o simplă plimbare prin oraș observăm cum pe Calea Mărășești, corpurile de iluminat, pâlpâie continuu(pe surse am aflat ca ar fi o problemă de software), iar în rest la tot pasul leduri arse sau care se aprind din senin.

Sperăm totuși ca odată cu finalizarea noilor infrastructuri din oraș, iluminatul stradal va reveni la standadele impuse de cele 46.8 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *