Incendiu la Spitalul Judeţean Ploieşti, la secția unde sunt trataţi bolnavii de Covid

Un incendiu a izbucnit în această dimineață, la Spitalul Judeţean Ploieşti, mai exact la Secţia de boli infecţioase unde sunt trataţi pacienţi cu COVID. Doi pacienți, bărbaţi de 74 şi 75 de ani, au murit carbonizaţi.

”Incendiul a fost anunțat la ora 4.15, era o infirmieră în salon când a început incendiul. Din păcate infirmiera este cu arsuri de 40%, urmează să fie mutată la Ploiești la Spitalul Floreasca. La acest moment avem, din păcate, două decese la salonul respectiv”, a declarat Raed Arafat.

Urmare a tragicului eveniment, doi pacienţi, bărbaţi cu vârste de 74 şi 75 de ani au decedat. Autorităţile au activat Planul Roşu Judeţean. Alţi 15 bolnavi au fost evacuaţi, fiind transferaţi în clădirea principală a spitalului judeţean, în timp ce trei au refuzat transferul. 

Secţia era nouă, este secţia renovată de Pediatrie, instalaţia electrică nouă şi verificată, rampele de oxigen sunt montate anul trecut înainte de valul 3. Personalul instruit, ca dovadă că a intervenit imediat, dar o fracţiune de secundă… Dumnezeu ştie.

S-a mişcat patul, s-a frecat de ceva şi o scânteie de oxigen… Erau şi detectoare de oxigen, erau absolut toate cele necesare, dar probabil bolnavul şi-a smuls masca şi oxigenul s-a dus în aer. Asta vor determina specialiştii”, a spus managerul spitalului, Bogdan Nica, citat de Agerpres.

Cei 15 pacienţi transferaţi din secţia exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti sunt în stare stabilă şi primesc asistenţă medicală de specialitate.

Cadrul medical care a fost transferat în această dimineaţă la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti se află, în prezent, în evaluare medicală, are arsuri pe o suprafaţă de aproximativ 20% din suprafaţa corporală şi a solicitat să nu fie transmise public alte informaţii despre starea sa de sănătate”, precizează MS într-un comunicat.

Foto: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *