Încep controalele! Combateți ambrozia! Amenzi de la 5.000 până la 20.000 de lei

Primul control ar fi trebuit efectuat în perioada 1 – 15 iulie pe terenurile aflate în perimetrul administrativ al localității, iar proprietarii care nu au aplicat măsurile de combatere trebuiau sancționați cu „Avertisment”. Cel de-al doilea control e programat perioada 16 – 31 octombrie și îi vizează proprietarii/deținătorii / administratorii de terenuri, drumuri publice, căi ferate, cursuri de apă, lacuri, sisteme de irigații și de bazine piscicole, precum și beneficiarii lucrărilor de construcții care nu au aplicat lucrările de combatere a buruienii după ce au primit sancțiunea de avertisment. În situația când primăriile nu aplică măsurile de identificare a terenurilor infestate cu buruiana ambrozia și de sancționare a deținătorilor acestora, după caz, specialiștii desemnați de Instituția Prefectului verifică modul de îndeplinire a obligațiilor ce revin acestor instituții și aplică sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de combatere a acestei buruieni.

Controalele vor fi realizate și de comisari ai Gărzii de Mediu sau de poliția locală, nu doar de personalul împuternicit de primar, iar valoarea amenzilor a crescut.

  • Amenzi în valoare de 5000 lei pentru persoanele fizice şi de 20.000 lei pentru persoanele juridice care nu respectă prevederile legale privind distrugerea buruienii ambrozia.

Alergia la ambrozie poate fi diagnosticată în urma unui consult medical de specialitate. Astfel, medicul alergolog va analiza istoricul medical și simptomele pe care le resimtiți, inclusiv când au început și cât timp au persistat. Simptomele alergiei sunt similare unei răceli.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *