Începe Bacău Fest Monodrame

Pe 17 octombrie, la Teatrul Municipal „Bacovia” începe Bacău Fest Monodrame, ediția cu numărul XXVIII.

După doi ani în care festivalul a avut loc doar online, așteptăm din nou concurenți pe scena teatrului și invitați din toată țara!

Din juriul concursului dedicat one-man și one-woman show-urilor fac parte, în acest an, actorul și prof. univ. dr. al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București, Adrian Titieni, criticul de teatru Alina Epîngeac și Alex Bogdan, actor și regizor, fost câștigător al Galei Star acum 10 ani.

Accesul la reprezentațiile din concurs este gratuit. Spectacolele vor avea loc zilnic, atât la Teatrul Bacovia (sala Petru Valter), cât și la Teatrul de Vară.

În fiecare zi, în fostul Cafe de Theatre sunt programate evenimente de interes pentru cei pasionați de teatru: colocvii – „Adolescență. Teatru. Comunitate” și „Actorul după absolvire. Lumini și umbre ale învățământului” și cele trei spectacole lectură, bazate pe textele intrate în selecția finală a concursului de dramaturgie-monodramă.

Juriul din acest an al concursului este format din criticul de teatru Monica Andronescu, criticul Doru Mareș și actorul Adrian Nicolae.

Spectacolele extraordinare vor avea loc la sediul teatrului, cu începere de la ora 18.00.

În deschiderea festivalului, Teatrul Bacovia prezintă cea mai recentă premieră a stagiunii, spectacolul „Insecte”, regia Mădălin Hîncu. Invitații din acest an sunt: Claudiu Bleonț, cu „Paracliserul” (18 octombrie), Răzvan Vasilescu, „Cu o singură viață” (19 octombrie)– ambele producții ale Teatrului Dramaturgilor București, Dan Badea, cu show-ul său de stand-up comedy (20 octombrie), Teatrul Alexei Mateevici cu spectacolul manifest „Să le spunem pe nume” (21 octombrie), Florin Piersic Jr. cu „Freak Show vol.2” (22 octombrie) și „Plugarul și moartea”, cu Călin Chirilă, regia Silviu Purcărete, spectacol al Teatrului Național din Iași, care a obținut premiul UNITER 2022 „Cel mai bun spectacol” și Premiul pentru creativitatea video design-ului și mapping-ului, oferit lui Andrei Cozlac (23 octombrie). Biletele pentru show-uri s-au pus deja în vânzare, atât la agenție, cât și online. În fiecare seară, în Piața Tricolorului vor avea loc concerte, cu începere de la ora 20.00. Deschidem festivalul cu Maria Buză și Taraful George Pătrașcu, urmați de Corina Sîrghi și Taraful Jean Americanul (18 octombrie), Impro Show cu Backstage Boys (19 octombrie), Monica Odagiu și Vlad Nicolici (20 octombrie), jazz cu Nadia Trohin și Mircea Tiberian (21 octombrie). Sâmbătă (22 octombrie), invitatul special este Byron, iar festivalul se încheie tot în Piața Tricolorului (23 octombrie) cu Damian Drăghici & Brothers. Accesul la aceste show-uri este gratuit! Pe 22 octombrie, Teatru Oriunde prezintă show-ul „Farse medievale în stil nemedieval” într-un mod inedit, sub forma unei caravane cu teatru care va fi prezentă în Parcul Cancicov – 11.00-12.00, Parcul Catedralei – 14.00-15.00 și Piața Tricolorului 17.00-18.00.Vă așteptăm la teatru!Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Iași, Radio România, TVR Iași, Agerpres, Ziarul Metropolis, Teatrul Azi, DeBacău, Deșteptarea, Ziarul de Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *