Intervențiile pompierilor băcăuani din ultimele 24h

În ultimele 24 de ore pompierii militari băcăuani au acționat pentru gestionarea unui număr de 20 situații de urgență, din care patru incendii, o misiune pentru asigurarea  măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și 15 misiuni de acordare prim ajutor.

Una dintre situațiile relevante a avut loc marți 07 ianuarie, la ora 04:19, în comuna Dealu Morii, sat Banca, când salvatori au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit.

Imediat, la fața locului s-au deplasat două echipaje de militari, cu două autospeciale de intervenție cu apă și spumă.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la întregul imbil, pe o suprafață de aproximativ 50 metri pătrați.

Din fericire nu s-au înregistrat victime. Flăcările a fost lichidate după aproximativ două  ore și jumătate, din momentul anunțării, cauza probabilă fiind jar sau scântei provenite de la un coș de fum deteriorat.

Asigurarea climatului de siguranţă la nivelul comunităţii şi crearea culturii de securitate rămân principalele obiective ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău şi reprezintă elementele fundamentale ce susţin activităţile derulate în sprijinul şi pentru cetăţean.

Evenimentele înregistrate la nivel județean vor fi atent monitorizate de Centrul Operațional Județean, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *