Ipocrizia asta, bat-o vina!

Știți când vedem cu adevărat fața celor care ne conduc? Atunci când sunt în pericol să-și piardă funcția sau averea.


Atunci reacționează și luptă cu toate armele din dotare.
Scot înregistrări ale contracandidaților, dosare pline de praf, bârfe de când erau oponenții în fașă, etc.
Atunci li se modifică cu adevărat trasăturile feței și scot la suprafață tot ce au mai rău.
Dacă înainte de alegeri ne înduioșează cu postări pline de compasiune, în care arată ce este rău într-un oraș sau prin țară și cu fețe blânde și zâmbete ștrengărești ne încurajează să-i susținem, după ce ocupă funcția dorită se lasă liniștea. Nu mai văd nimic rău. Nu-i mai supără nimic.
Toți, absolut toți, merg după același tipar, de parcă au supt la aceeași mumă.
Rămânem de multe ori surprinși și ne întrebăm dacă persoana de dinainte de alegeri este aceeași cu cea de după…
Logoreicii de dinainte de alegeri devin muți, cei care vedeau tot ce era rău, stricat, defect, devin orbi, iar cei care erau atât de dornici în a ne rezolva problemele cu care ne confruntăm în societate, brusc devin nepăsători.
Când ne apropiem de alegeri, iar redevin interesați de noi.
Cu același tupeu ne calcă strada, cartierul, țara.
Cu aceleași promisiuni mincinoase câștigă alte mandate!
După alegeri, urmează ani de răsfăț pentru ei! Salarii colosale, mașini de lux cu șoferi, angajați supuși și loiali, mâncărică bună și ieftină, plimbări prin țări exotice.
Noi? Noi tot cu lipsuri, probleme nerezolvate, joburi de doi lei, sărăcie, nervi și nebunie!
Și ne mai întrebăm de ce aleg să plece din țară oamenii buni, onești și corecți?
Pentru că mizeria este prea mare! La noi în țară nu poți schimba Sistemul. Nu îl poți îmbunătăți, nu îl poți corecta.
Cunosc un medic excepțional, cu multiple calificări în alte state, care a abandonat lupta și a decis că trebuie să plece.
Fiind supus unor presiuni imense din partea conducerii spitalului, medicul și-a luat adio de la echipa cu care lucra, de la spitalul pe care vroia să-l aducă – pentru români – la standarde de top și a părăsit scena în aplauze.

Am pierdut ca țară, de-a lungul timpului, o grămadă de profesioniști din cauza celor care preferă ca noi să ne zbatem în situația actuală, într-o neputință, într-o mizerie și o hoție crasă.
Un alt medic renumit, dintr-un oraș universitar, a trăit o situație similară. A încercat, ani de-a rândul, să curețe Spitalul Județean de Urgență de oameni neprofesioniști, care luau mită și nu își făceau meseria, așa cum juraseră să o facă. A fost hăituit, pândit, provocat și filmat, până ce a fost eliminat din Sistem. Vroia să schimbe ceea ce alții nu doreau să fie schimbat.
Astfel, rămânem nu numai fără profesioniști, ci și fără șansă la viață.
După cum se vede…refuzăm evoluția! Ne vom da seama prea târziu de greșelile prezentului!

Știm toate acestea dar nu ne vindecăm. Un exemplu în acest sens este alegerea pe listele PNL Bacău a unui senator care nu are nimic în comun cu orașul nostru.

Am mai scris aici de senatorul Fenechiu, care nu a făcut nimic, dar absolut nimic altceva decât să se plimbe foarte rar între București și Bacău, cu pauze de făcut gargară pe Facebook despre cum o să facă el să fie bine ca să nu fie rău.

Ce pretenții să mai avem de la așa-zișii liberali locali? De altfel, chiar sediul PNL Bacău, situat undeva în centrul orașului, pe ale cărui geamuri tronează marea siglă liberală îngălbenită de timp, de praf și de paianjeni, unde nu există mișcare, pare total abandonat. Probabil că acolo figurează niște angajați care iau salarii din bani publici dar, exact ca în toate serviciile deconcentrate aflate sub tutela PNL, totul este ”la mișto”…

Avem agenții, direcții și comitete înființate în baza unor legi stufoase, toate – chipurile – pentru binele nostru, unde figurează pe statele de plată niște unii, nume de casă de prin partide, care încasează o pălărie de bani fără a face nimic. Unii nici măcar nu dau pe la locul de muncă.

Dar, în rest, totul este bine, toată lumea se preocupă de sănătatea și viitorul copiilor noștri, știm! Cu condiția să meargă și afacerile lor, că de acolo se scot sute de milioane cu care plătim oamenii care să ne ajute să facem și miliarde.

În rest, marea masă (să mă exprim elegant), multă și inertă, să plătească impozitele ca proștii și să guste din propaganda ieftină a politrucilor, însă fără o importanță reală pentru binele și viața fiecăruia. Astfel, să nu te mai mire că trăiești așa cum trăiești și că în jur totul este o sărăcie lucie. 

Anonimus CCM – colaborator Radio Easy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *