Jandarm băcăuan decorat cu medalia „The Army Commendation Medal”, de armata Statelor Unite ale Americii

În semn de înaltă apreciere a activității desfășurate în calitate de comandant al echipei de securitate în cadrul misiunii internaționale NATO Resolute Support- Afganistan în perioada 22 august 2018 – 01 martie 2019, maiorul MĂTĂSARU ADRIAN CONSTANTIN a fost decorat de către Armata Statelor Unite ale Americii cu medalia „The Army Commendation Medal”, distincție importantă a Forțelor Armate americane, acordată partenerilor externi încă din anul 1962.

În același context, pentru îndeplinirea cu onoare și profesionalism a misiunii, aducând prin activitatea sa un aport major în consolidarea imaginii pozitive a Jandarmeriei Române în cadrul parteneriatelor externe, i-a fost acordată „Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne pentru Misiuni Internaționale”, înmânată de ministrul Lucian Bode.

Ofițerul a mai participat, în perioada 4 noiembrie 2011 – 25 mai 2012, la misiunea de Pregătire a NATO din Afganistan, în calitate de instructor al Forțelor de Poliție Afgane. Totodată, a fost decorat cu distincțiile de serviciu „Participarea la misiuni în afara teritoriului statului român” în anul 2012, „Îndeplinirea în condiții deosebite a misiunilor încredințate” in anul 2019 și cu „Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne cu însemne de razboi” în anul 2020.        

Maiorul MĂTĂSARU ADRIAN CONSTANTIN, absolvent al Academiei de Poliție „Al. I. Cuza” București, promoția 2008, a îndeplinit funcțiile de comandant de grupă și comandant al Detașamentului 1 Jandarmi Intervenție Antiteroristă, iar din anul 2019 este adjunct al comandantului Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *