Jandarm băcăuan decorat cu medalia „The Army Commendation Medal”, de armata Statelor Unite ale Americii

În semn de înaltă apreciere a activității desfășurate în calitate de comandant al echipei de securitate în cadrul misiunii internaționale NATO Resolute Support- Afganistan în perioada 22 august 2018 – 01 martie 2019, maiorul MĂTĂSARU ADRIAN CONSTANTIN a fost decorat de către Armata Statelor Unite ale Americii cu medalia „The Army Commendation Medal”, distincție importantă a Forțelor Armate americane, acordată partenerilor externi încă din anul 1962.

În același context, pentru îndeplinirea cu onoare și profesionalism a misiunii, aducând prin activitatea sa un aport major în consolidarea imaginii pozitive a Jandarmeriei Române în cadrul parteneriatelor externe, i-a fost acordată „Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne pentru Misiuni Internaționale”, înmânată de ministrul Lucian Bode.

Ofițerul a mai participat, în perioada 4 noiembrie 2011 – 25 mai 2012, la misiunea de Pregătire a NATO din Afganistan, în calitate de instructor al Forțelor de Poliție Afgane. Totodată, a fost decorat cu distincțiile de serviciu „Participarea la misiuni în afara teritoriului statului român” în anul 2012, „Îndeplinirea în condiții deosebite a misiunilor încredințate” in anul 2019 și cu „Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne cu însemne de razboi” în anul 2020.        

Maiorul MĂTĂSARU ADRIAN CONSTANTIN, absolvent al Academiei de Poliție „Al. I. Cuza” București, promoția 2008, a îndeplinit funcțiile de comandant de grupă și comandant al Detașamentului 1 Jandarmi Intervenție Antiteroristă, iar din anul 2019 este adjunct al comandantului Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error: