Jandarmii băcăuani, o prezență activă în incinta și în zonele adiacente instituțiilor de învățământ

Jandarmii băcăuani sunt o prezență activă în incinta și în zonele adiacente instituțiilor de învățământ din responsabilitatea inspectorarului și au adoptat măsurile necesare pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic.

Echipajele de jandarmi vor acoperi intervale orare în care elevii intră și ies de la cursuri, relaționând zilnic cu personalul de la punctele de acces cu atribuții în acest sens, în vederea identificării eventualelor cazuri de încălcare a legislației, atât în ceea ce privește faptele de natură penală sau contravențională, cât și a situațiilor de nerespectare a măsurilor de protecție sanitară instituite în această perioadă.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău are în responsabilitate 28 școli din șapte localități (Bacău, Onesti, Tg.Ocna, Comănești, Moinești, Buhuși și Podu Turcului), în executarea misiunilor cooperând cu polițiștii băcăuani.

Pătrunderea în instituțiile de învățământ este interzisă pentru orice persoană, cu excepția personalului didactic și a elevilor, conform regulilor de acces stabilite, nerespectarea acestei interdicții atrăgând după sine sancționarea contravențională cu amendă de la 500 de lei la 1500 de lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error: