Jandarmii montani din Slănic Moldova în sprijinul cetăţenilor

Postul de Jandarmi Montan din Slănic Moldova este singurul post montan de jandarmi care funcţionează în judeţul Bacău având în compunere un şef de post şi șapte subofiţeri. Fiecare jandarm a urmat cursuri de specializare şi pregătire în domeniul montan (alpinism, ski, utilizare dispozitiv GPS, paramedic) şi în domeniul ordinii publice şi are dotare adecvată misiunilor specifice zonei montane.

Jandarmii montani au gestionat numeroase misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimentele organizate şi desfăşurate în zona de responsabilitate (competiţii de off-road, competiţii pe traseele turistice şi la pensiunile din zona de responsabilitate) participând la acţiunile de căutare şi salvare a turiştilor aflaţi în pericol în zona montană.

Jandarmii montani sunt prezenți și în acest sfârșit de săptămână în stațiunea Slănic Moldova, pe traseele turistice și în zona de agrement, pentru descurajarea și sancționarea comportamentelor antisociale, informarea şi îndrumarea turiștilor de a respecta măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-Cov-2, dar și pentru a interveni în cazul producerii unor evenimente nedorite.

Totodată, jandarmii montani sunt implicaţi în numeroase activităţi de informare şi prevenire a turiştilor privind protecţia fondului silvic, piscicol, a mediului, activităţile de picnic.
Pentru siguranța dumneavoastră și pentru prevenirea situațiilor dificile, jandarmii montani vă recomandă:

– în cazul în care întâlniți animale sălbatice, nu vă apropiați de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni;
– să respectați prevederile legii nr. 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic;
– să nu lăsați în urmă resturi menajere depozitate în spaţii neamenajate;
– să vă echipați corespunzător zonei montane;
– evitați zonele aglomerate, protejați-vă sănătatea respectând regulile de protecţie şi distanţare socială impuse în această perioadă.

În cazul în care vă aflați într-o situație dificilă, solicitați cu încredere sprijinul jandarmilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *