JUDEȚUL BACĂU. Efectele negative ale ploilor din ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, ploile abundente au produs efecte în 36 localități din 16 județe din țară și în municipiul București, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 16 case, 85 curți, 9 anexe, 6 subsoluri/beciuri, de pe 6 străzi, precum și pentru degajarea a 17 copaci căzuți pe carosabil/autoturisme, fiind afectate 19 autoturisme.

În localitatea Mănăstirea Cașin (judetul Bacău) s-a intervenit pentru căutarea unui bărbat de aproximativ 65 ani care a fost luat de apă în data de 18.06.2021, după ce podețul pe care se afla s-a rupt. De asemenea, alte 7 persoane din aceeași localitate sunt în continuare evacuate preventiv din 6 case aflate în pericol de inundație.

În localitatea Nereju (județul Vrancea) s-a intervenit pentru salvarea a 12 muncitori care efectuau lucrări în zonă și au fost surprinși de creșterea râului din localitate. Aceștia s-au refugiat într-un vagon remorcă. Echipajele de intervenție au reușit extragerea celor 12 persoane (9 bărbați și 3 femei) care nu au necesitat îngrijiri medicale.

În localitatea Poiana Sărată (județul Bacău), un autoturism care participa la un concurs de off-road a fost surprins de o viitură pe râul Oituz. În autoturism se aflau 2 persoane, o persoană a reușit să se autosalveze, iar cealaltă a decedat.

În localitatea Piatra Șoimului (judetul Neamț) un pod a fost avariat de apă, iar 4 familii (10 persoane) sunt izolate rutier și pietonal. Persoanele izolate nu necesită îngrijiri medicale.

RECOMANDĂRI PENTRU POPULAȚIE:

  • Pentru evacuarea normală a apelor pluviale, luați măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere.
  • În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, NU traversați râurile prin apă și NU vă apropiați de malurile acestora.
  • În situația manifestării vântului puternic, rămâneți în spații închise care să vă asigure protecția și evitați deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *