Județul Bacău va primi bani de la Guvern, din fondurile alocate pentru județele afectate de inundații

Guvernul României a aprobat, în ședința de astăzi, 16 iulie, Hotărârea privind alocarea a peste 353 de milioane de lei din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru 495 de unităţi administrativ – teritoriale din 14 județe, afectate de calamități naturale.

Astfel, vor fi repartizate fonduri pentru județele Alba, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Sălaj, Suceava, în vederea refacerii unor utilități (alimentare cu apă/canalizare), obiective sociale (școli/grădinițe/cămine cultural etc.), apărări de maluri, drumuri județene, poduri/podețe/punți pietonale, străzi/drumuri comunale/drumuri sătești/ulițe.

”Săptămâna trecută, Guvernul a decis să aloce peste 327 de milioane de lei pentru 23 de județe afectate de inundații. Astăzi, venim cu o suplimentare a sumelor din Fondul de Interveție pentru încă 2.577 de obiective din 14 județe care au nevoie urgent de bani pentru refacerea infrastructurii locale afectate”, a declarat Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației.

Sumele alocate au fost stabilite în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului pentru cele 14 județe, unde au avut loc inundaţii, alunecări  de teren și unde au fost afectate infrastructura hidrotehnică, terasamentele și malurile de apărare, structura drumurilor județene, a drumurilor comunale, podurilor, podețelor, digurilor și a punților pietonale.

Foto: Arhivă

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *