Klaus Iohannis: „Nu trebuie să ne mai aflăm în situația gravă de a stinge incendii”

Președintele Iohannis a participat, luni, la ceremonia de deschidere a anului universitar 2021-2022, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti. În discursul său, acesta a subliniat importanța învățământului medical la standarde înalte.

„Sunt convins că voi, cei tineri, medicii de mâine, veți face că sistemul nostru de sănătate să fie tot mai aproape de nevoile pacienților. Medicină înseamnă viață. O viață mai sănătoasă, acces la tratamente noi și din ce în ce mai bune. Unul dintre obiectivele majore ale Proiectului este reducerea semnificativă a analfabetismului funcțional și științific. Ne propunem să creștem capacitatea absolvenților educației obligatorii de a se informa din surse credibile și de a discerne între informațiile verificate și speculații. Înțelegerea și asimilarea inovațiilor științifice recente sunt condiții obligatorii pentru ca România să progreseze rapid și să reducă masiv decalajele față de statele puternic dezvoltate. Este necesar să integrăm inovația pe toate palierele vieții noastre, în societate, în economie și, evident, în educație”, a declarat președintele potrivit antena3

Referitor la incendiului de vineri dimineața de la secția ATI a Spitalului de boli infecțioase din Constanța, în urma căruia șapte pacienți și-au pierdut viața:

” Nu trebuie să ne mai aflăm în situația gravă de a mai stinge incendii. Trebuie să ducem la îndeplinire cât mai repede angajamentul reformei profunde în sistemul de sănătate, de care depinde viitorul generațiilor de medici și siguranța pacienților.”, a mai spus președintele Iohannis.

De altfel, la Constanța au ajuns specialiștii Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) din Petroșani care fac verificări pentru a determina care au fost cauzele incendiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *