Lapoviță și ninsori în jumătatea nordică a Moldovei. Cum se circulă pe drumurile naționale

Ninge, la acest moment, pe mai multe sectoare de drum din jumătatea nordică a Moldovei (județele Iași, Bacău, Botoșani, Neamț și Suceava), cu lapoviță și ploi înregistrate în județele Iași, Bacău și Vaslui (Ivănești și Negrești). Temperatura aerului înregistrează valori pozitive în toată regiunea, după cum urmează: Iași 2°C, Suceava 1°C, Câmpulung Moldovenesc (SV) 0°C, Piatra Neamț (NT) 1°C, Botoșani (BT) 2°C, Bacău 4°C, Bârlad (VS) 7°C, Focșani (VN) 6°C, Galați 16°C.â

Carosabilul este umed (județele Iași, Bacău și Vaslui), respectiv umed cu sectoare de zăpadă frământată (tratată cu antiderapant) în județele Botoșani, Suceava și Neamț. Traficul se desfășoară normal, iar utilajele DRDP Iași intervin cu lamă și material antiderapant, pentru asigurarea circulației.

De dimineață până la orele prânzului, la nivelul DRDP Iași s-a acționat cu 78 autoutilaje și s-au răspândit 361 tone material antiderapant. La acest moment, pe drumurile naționale din administrarea DRDP Iași sunt în acțiune 91 autoutilaje.
Concomitent, județele Iași, Vaslui, Bacău și Neamț se află sub avertizare Cod galben de intensificări ale vântului, cu viteze ce pot atinge 55 – 65 km/h.

Pe acest fond, DRDP Iași face apel la conducătorii auto să circule cu prudență pe sectoarele afectate de vreme nefavorabilă și cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru sezonul de iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *