Liderii liberali politizează Rezerva de Apă a Bacăului

În lipsa unor programe politice concrete și a unor rezultate palpabile pentru băcăuani, politicienii liberali s-au gândit că pot obține puncte electorale pe seama Rezervei de Apă a orașului. O Rezervă căreia i-au pus bețe în roate în ședințele de consiliu local și la care nu s-au gândit timp de 12 ani cât au avut orașul la dispoziție. 

Dar, din ce știm, Ionel Palăr și-a construit o clinică privată, nu o rezervă de apă pentru oraș.

Domnii de la PNL demonstrează, încă o dată, faptul că se pricep mai bine la vorbe decât la administrație. 

Pentru corecta lor informare, rezervorul din Stația de Tratare Barați are o vechime de 60 de ani, nu este unul nou.

În vara anului 2016, când am venit în Primăria Bacău, nu exista nici măcar un desen cu creionul despre ceea ce ar fi trebuit să fie rezerva de apă a orașului. 

Faptul că în Bacău se va furniza, câteva zile, apă cu program, nu ține nici de o proastă administrare a orașului și nici de vreo conspirație politică; chiar dacă este o decizie dificilă, lucrarea este esențială pentru a se finaliza operațiunile de montare a rezervoarelor în care se va stoca apa din Rezerva orașului. Disconfortul regretabil cauzat populației este imputabil exclusiv PNL Bacău – cei care, timp de 12 ani, nu au fost capabili să rezolve problema numărul unu a orașului.

Lucrarea este obligatorie, așa cum a anunțat CRAB – singura instituție în măsură să decidă asupra oportunității / necesității acestui tip de lucrări. O astfel de decizie trebuie să aparțină exclusiv specialiștilor în domeniu – în cazul de față CRAB – și nu vreunui primar, parlamentar, șef de partid, după cum o dictează speculațiile necesare în campania electorală.

După cum am spus, odată cu finalizarea lucrărilor la Rezerva de Apă, Bacăul nu va mai trăi, așa cum se întâmplă de mai bine de un deceniu, sub spectrul avariilor la aducțiunea de la Valea Uzului.

Sunt obișnuit cu speculațiile ipocrite din partea celor doi deputați – aceiași care, de fiecare dată când orașul a avut o problemă, au fost obișnuiți doar să arunce cu pietre și să înjure primarul.

Dealtfel, liberalii s-au remarcat în permanență prin opoziția la orice fel de investiție în oraș; au blocat proiecte pentru ca să spună, ulterior, că nu se face nimic. Au blocat licitații în Piața Centrală și la Târgul Auto, au blocat externalizarea întreținerii drumurilor și parcurilor, au blocat organigrama Primăriei, prin care se restructurau posturile din administrație astfel încât să fie mai puțini șefi și mai mult personal de execuție. 

Liberalii nu au ajutat cu nimic municipiul Bacău. Nici măcar în ultimul an, de când se află la guvernare, nu au fost capabili să ajute orașul cu vreun leu. Municipiul Bacău nu a primit de la Guvernul PNL nici banii necesari pentru acoperirea costurilor cu termia (28 milioane lei)  și nici cele 14 milioane de lei folosite în ultimele luni pentru combaterea efectelor pandemiei.Singurul lucru pe care-l știu este să mintă cu seninătate despre proiecte și bani care nu au existat până în anul 2016, în primăria Bacău. Le recomand șefilor de instituții, aflați sub umbrela celor doi deputați PNL, să își vadă de activitatea proprie, în interesul sănătății locuitorilor din județul și municipiul Bacău și să nu facă jocurile de campanie electorală ale marelui constructor de clinici private – Ionel Palăr.

Comunicat de presă din partea primarului municipiului Bacău, Cosmin Necula.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *