Liviu Miroșeanu: ”Spitalul Municipal Bacău intră în funcțiune!”

Liviu Miroșeanu, prefectul județului Bacău, i-a convocat astăzi pe toți actorii implicați în gestionarea situației de la Spitalul Municipal Bacău, astfel încât etajele 4 și 5 să fie date în folosință. Până mâine seară, personalul medical va prelua aparatura, iar în paralel se vor face alți pași necesari, s-a stabilit în urma discuțiilor cu primarul Cosmin Necula, președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, cu Mihaela Arim, directorul Direcției de Sănătate Publică, cu Aurelian Cărășel, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, cu reprezentanți ai Spitalului Județean Bacău și ai proiectanților.
”Situația nu mai suportă nicio amânare, așa că am luat decizia de a impulsiona lucrurile. Nu mai este timp de orgolii și declarații! Mâine dimineață, o comisie va recepționa lucrările executate la etajele patru și cinci, iar asocierea Consiliul Local – Consiliul Județean și DSP va parafa decizia de a trece această amenajare către Consiliul Județean, respectiv, către Spitalul Județean de Urgență Bacău. Tot în cursul zilei de miercuri, se va face o dezinfecție, iar personalul medical de la Spitalul Județean va începe preluarea aparaturii și verificarea acesteia și se va realiza un inventar al tuturor eventualelor nereguli. În paralel, cele două entități, Consiliul Local și Consiliul Județean Bacău, vor face demersurile necesare pentru a se întruni în ședințe extraordinare și a aproba documentele necesare preluării și funcționării etajelor 4 și 5. Practic, mergem în paralel cu mai mulți pași, astfel încât spitalul municipal, cu cele două etaje ale sale, să devină funcțional de îndată”, a explicat Liviu Miroșeanu, prefectul județului Bacău.

Etajele 4 și 5 ale Spitalului Municipal Bacău vor fi utilizate pentru tratarea cazurilor COVID-19, în contextul în care, în județul Bacău, numărul cazurilor a crescut în ultima perioadă.

Biroul de presă al Prefecturii Bacău

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *