Lucrări de igienizare și întreținere în cimitirele municipiului Bacău

SSPM Bacău desfășoară, în această perioadă, primele activități de igienizare în cimitirele din municipiul Bacău, în calitate de administrator. Printre lucrările ce vor fi efectuate în această primavară se numără înlocuirea materialului dendrologic îmbătrânit și a mobilierului urban nefuncțional, renovarea toaletelor, amenajarea terenului, aleilor și a căilor de acces.

În Cimitirul Central (Eternitatea) a fost renovat gardul și fost înlocuit sistemul de alimentare cu apă potabilă din apropierea căii principale de acces, care se afla într-o stare avansată de degradare. Încă o cișmea va fi amenajată în capătul aleii principale, pentru a facilita accesul la alimentarea cu apă potabilă. Astfel de surse de alimentare vor fi amenajate în toate cele 7 cimitire preluate de SSPM.

De asemenea, zona va fi supraînsămânțată cu gazon și vor fi plantați arbori cu rădăcini pivotante. S-a optat pentru specii cu rădăcini pivotante datorită particularităților ornamentale și rezistenței acestora la factorii pedologici, climatici și la poluarea urbană.

În toate cimitirele vor fi montate bănci și coșuri pentru deșeurile menajere, până în prezent fiind deja montate 90 de coșuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *