Mai bine de o treime dintre persoanele aflate sub protecția DGASPC Bacău au fost vaccinate. Cine a avizat vaccinarea?

182 de copii/tineri sunt în subordinea  Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău, cu măsura de protecție în serviciile rezidențiale, iar 69 dintre ei au fost vaccinați împotiva Covid-19.

18 au vârste cuprinse între 16 și 18 ani, iar 51 dintre ei au peste 18 ani.

În urmă cu câteva zile, doi copii din Dolj au fost vaccinați FĂRĂ ACORDUL PĂRINȚILOR. Este vorba despre două fetițe, una de 12 ani și una de 14 ani, aflate într-un centru de plasament, potrivit Realitatea.net

”Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului din Dolj spun că nu părinții, ci reprezentații legali ai copiilor sunt cei în măsură să decidă dacă minorii pot sau nu să fie injectați cu serurile experimentale Covid. De regulă, tutorii minorilor sunt șefii centrelor în care aceștia se află în plasament. În cazul celor două minore, șeful de centru și-a dat acordul pentru vaccinarea lor.”

La DGASPC Bacău, avizul a fost dat de cine ”s-a considerat a fi legal”  

”Vaccinarea minorilor s-a realizat cu aviz favorabil din partea medicului de familie, acordul informat al copilului/tânărului și aprobarea reprezentantului legal (părintele, directorul general sau șeful de centru)”, se arată în răspunsul primit de la DGASPC Bacău, semnat și parafat de directorul instituției – Cristian Codreanu.

sursa foto: www.jornaldofundao.pt – postata si pe DGASPC Bacau.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error: