Măsuri aplicate de guvern privind serviciul 112: Amenzi mărite de 5 ori, iar cartelele pre-pay, vândute doar cu buletinul.

În ultima lună, după cazul Caracal în care au fost publicate înregistrări ale convorbirii Alexandrei, fata răpită, cu operatorii 112, au crescut drastic numărul apelurilor false către 112.

Astfel, Viorica Dăncilă, premierul României, a declarat că amenzile pentru apeluri false se vor mări de 5 ori (de la 1000 la 5000 de lei), cei care sună la 112 sunt localizați cu o precizie de aproximativ 10 metri prin coordonate GPS, iar începând din 2020, cartelele pre-pay se vor vinde obligatoriu doar dacă se prezintă un act de identitate.

50% din apelurile către 112 sunt non-urgențe. Spre exemplu, în iarnă un gălățean a sunat la 112 pentru că dorea să îl ducă șenilata până la magazin, doar ca să nu mai trebuiască să curețe zăpada.

Serviciul 112 speră să îi facă pe români să nu mai sune fără scop, creând reclame atât pentru Radio, cât și TV, cu sloganul ”Urgența este doar pentru urgențe”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *