Măsuri de ordine publică cu ocazia manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului

Jandarmii băcăuani vor fi la datorie cu prilejul sărbătoririi Botezului Domnului și vor avea în atenție ca manifestările religioase să se desfășoare cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu COVID-19.

Jandarmii aflați în executarea misiunilor de ordine publică, atât în sistem integrat, cât și independent, vor acorda atenția cuvenită păstrării de către participanți a distanțării fizice, precum și portului corect al măștii de protecție, eventualele cazuri de încălcare a măsurilor stabilite de autoritățile competente urmând a fi remediate, în principal, prin discuții cu persoanele implicate și explicarea necesității respectării acestora din punct de vedere al protejării sănătății.

De asemenea, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău vor acționa pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale care ar putea tulbura ordinea și siguranța publică în zona lăcașurilor de cult pe timpul desfășurării slujbelor bisericești și sfințirii apei.

Jandarmii fac apel la participanți să manifeste calm și înțelegere, să evite aglomeraţia, să păstreze distanțarea fizică şi să poarte masca de protecție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *