Ministrul Muncii Marius Budăi,le răspunde părinților copiilor cu dizabilități

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat vineri in sedinta de guvern ca indemnizațiile pentru persoanele cu handicap vor fi plătite fără sincope. Aceasta declaratie vine dupa ce părinții copiilor cu dizabilități au organizat pe data de 8 februarie un protest, fiind îngrijorați că aceste cheltuieli trec la primării, dar primarii se plâng că nu au bani, ceea ce ar duce la probleme in ceea ce priveste plata acestor indemnizatii.

Astăzi, în ședința de Guvern, exact pentru a liniști toate treburile, s-a mai introdus o frază în care se spune că acolo unde, punctual, dacă vor exista probleme pe o unitate administrativ teritorială, se va echilibra de la bugetul de stat. Dar, de la 750 de lei pe locuitor asigurat anul trecut în buget, suntem la 1000 de lei. Toate aceste sume sunt prinse în bugetul primăriilor. Nu va fi nicio sincopă, a spus ministrul la Digi24.

In contextul situatiei create a venit si raspunsul doamnei Daniela Titaru, director a DGASPC Bacau:
„Sumele sunt acoperitoare 100% pentru toate certificatele raportate la nivel national, doar ca in dreptul sumelor virate, nu mai scrie exact destinatie, plata cutare, si nu a fost niciodata, doar pe vrema guvernului Boc, au fost niste intarzieri, cand intr-adevar, primarii nu doreau sub nici o forma, unii primari, ca sa nu-i bagam pe toti la un loc, nu doreau, ca sa contribuie si din fondurile proprii, asa cum scria in legislatia care nu s-a abrogat nici acum.
In momentul acesta, exista o sansa in plus pentru orice persoana cu dizabilitati sa i se asigure dreptul la acea indemnizatie de insotitor, iar pentru indemnizatia de persoana cu dizabilitati, toti banii se varsa catre Agentia judeteana de plati, si nu au fost pana acum nici un fel de sincope in plata, desi acest transfer al platilor dinspre consiliul judetean, inspre agentia judeteana de plati, s-a facut in luna decembrie, in luna ianuarie banii find platiti direct de la agentia judeteana de plati”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: