Ministrul Muncii, Violeta Alexandru anunţă reducerea posturilor din minister

 Conform noii organigrame se va ajunge la 323 de la 424 de posturi.

„Am ajuns, după săptămâni de dezbateri interne și externe, la varianta de mai jos a Organigramei. A mai fost în consultare dar o arăt din nou public pentru că orice reacție bazată pe argumente, este binevenită! În curând îmi voi asuma decizia pe marginea noii Organigrame.

Da, propun reducerea numărului de posturi, scăderea numărului Directorilor generali, acest lucru având – căci nu se poate altfel, consecința scăderii veniturilor, ajungându-se la o treaptă ierarhică cu un nivel de salarizare mai mic. Exclud din discuție completările la salarii prin fonduri europene pe baza proiectelor. Propun comasarea unor structuri, repartizarea mai bună a resurselor umane. De la 424 posturi, această propunere de organigramă are 323 posturi. Urmează instituțiile din coordonare.

Deși nu am avut întotdeauna o atmosferă favorabilă de la începutul preluării mandatului în minister – stil de lucru diferit, știu! – după o viață muncită în medii de toate felurile, am capacitatea de a fi obiectivă în luarea deciziilor. Obiectivitatea generează și neplăceri, nu poate fi plăcută de toți cei vizați.
Da, o afirm răspicat, la momentul nominalizării mele am spus că voi face treabă. În felul meu, incomod pentru cei care s-au obișnuit să nu facă eforturi în poziții publice și să creeze aparența că se muncește, fără nicio preocupare pentru eficiență.

Îmi asum această opțiune de a genera schimbare. Cred că românii nu mai vor să vadă un om care trece degeaba prin poziții publice. În orice poziție publică ar fi persoana.

Ministerul Muncii trebuie să lucreze eficient și transparent. Banii publici pentru sistemul public trebuie cheltuiți cu eficiență. Cei care #muncesc nu mai trebuie să simtă că au ajuns bătaia de joc a celor care nu muncesc dar beneficiază doar de susținere politică.” a scris joi seara ministrul Muncii pe pagina sa de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *