Ministrul Sportului vrea să-i dea afară pe antrenorii și angajații care încasează și pensii și salarii

Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, le-a scolicitat cluburilor din subordinea ministerului pe care-l conduce să-i demită pe angajații de peste 65 de ani. Motivul: din cauza lor, tinerii nu au loc.

MTS a anunțat, într-un comunicat, că s-au verificat dosarele personalului angajat la cluburile departamentale, și s-a constatat că există un număr mare de angajaţi cu vârste înaintate, unii dintre aceştia cumulând pensia cu salariul.

„Am fost surprins să constat că aproape 100 de angajaţi ai cluburilor subordonate sunt persoane cu vârste peste 65 de ani. Am tot respectul pentru experienţă şi maturitate, iar foarte mulţi dintre aceşti angajaţi sunt profesionişti care au probat şi probează încă faptul că pot performa în domeniile în care activează. Din cele peste 90 de persoane aflate în această categorie de vârstă, 60 sunt antrenori, restul fac parte din personalul administrativ. Foarte puţini antrenori tineri au reuşit să-şi găsească loc în sistemul nostru, din păcate. Sportul este un domeniu în continuă mişcare şi expansiune, un mediu al descoperirilor permanente şi al inovaţiei, deci mi se pare absolut vitală capacitatea de a fi permanent la curent cu noile tendinţe. De a motiva şi atrage copiii şi tinerii către sport, de a organiza şi conduce programe de antrenament moderne. Avem nevoie de experienţă, respectăm performanţa şi maturitatea profesională, dar trebuie să fim siguri că avem în sistem oamenii cei mai potriviţi şi bine pregătiţi şi că ei sunt angajaţi în condiţii de deplină legalitate”, a declarat Eduard Novak, Ministrul Tineretului şi Sportului, potrivit MTS.ro

foto: observator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *