Misiune îndeplinită cu succes de jandarmi la Ghimeș-Făget, de Rusaliile Romano-Catolice

În perioada 21-24 mai 2021, comunitatea creștină de rit romano-catolic sărbătorește Rusaliile, sărbătoare cunoscută și sub denumirea de „Pogorârea Sfântului Duh”. În contextul acestei sărbători, parohia Romano-Catolică din localitatea Ghimeș-Făget, județul Bacău, a organizat slujbe religioase și activități de omagiere specifice Rusaliilor.

Astfel, în această perioadă,  jandarmii din Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, împreună cu lucrători din Inspectoratul de Poliție Județean Bacău și Inspectoratul pentru Situații de Urgentă Județean Bacău, au fost prezenți pe traseele de afluire/defluire ale pelerinilor, în apropierea Bisericii Romano Catolice și a Bisericii Kontumàci din localitate, în zona târgului de artizanat, dar și în zonele de interes turistic, respectiv muzeul „Canton 30”, cel mai estic punct al Căilor Ferate Maghiare înainte de 1918, „Monumentul Istoric al Tuturor Maghiarilor” și zona de acces către ruinele Cetăţii Rakoczi.

În cele 4 zile de manifestări religioase și comemorative, peste 2500 de persoane au fost prezente în zonele celor două lăcașe de cult și a obiectivelor turistice din localitatea Ghimeș Făget.

Având în vedere situația epidemiologică actuală și în urma informărilor cu privire la prevederile legale care reglementează participarea persoanelor la manifestările religioase, cei prezenți au dat dovadă de responsabilitate, nefiind constatate fapte de natură contravențională sau penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *