Misiune specială pentru jandarmii băcăuani: au donat sânge pentru a salva vieți

Pentru a transmite speranță și încredere celor a căror viață depinde de un gest uman, jandarmii din Gruparea Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău au donat aproape 7 litri de sânge în cadrul campaniei naționale „Donează sânge! Salvează o viață!” demarată de Jandarmeria Română în colaborare cu Patriarhia Română.

 

Campania are ca scop atât diminuarea nevoii continue de sânge la nivel național, prin contribuția benevolă a jandarmilor, cât și încurajarea celor care îndeplinesc condițiile necesare să doneze o picătură din sângele lor pentru salvarea de vieți omenești.

”Nu sunt la prima misiune de acest gen

De la începutul anului până în prezent, jandarmii din Gruparea Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău au donat peste 50 de litri de sânge pentru salvarea vieților semenilor noștri aflați în dificultate. Donarea de sânge este darul vieții!

Știați că?

– o unitate de sânge provenită de la un singur donator poate salva mai multe vieți ? După colectare, cele trei componente majore – trombocitele, plasma şi celulele roşii din sânge – sunt separate, astfel încât acestea să poată fi transfuzate la mai mulți pacienţi cu nevoi diferite? Sângele donat se reface ca volum în doar 60 de minute.

Gestul lor trebuie să fie urmat de cât mai mulți oameni pentru că împreună putem să contribuim la salvarea de vieți.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *