Misiunile jandarmilor băcăuani în luna mai 2021

În luna mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău au executat misiuni de menţinere sau de asigurare a ordinii publice atât în sistem integrat, în cooperare cu poliţişti, cât și prin echipaje independente de jandarmi, acționând pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravenţională, precum şi pentru limitarea răspândirii coronavirusului SARS-Cov2.

În această perioadă, jandarmii au aplicat 600 de sancţiuni contravenționale în valoare totală de peste 118000 de lei, din care 259 au vizat fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar 224 nerespectarea normelor de protecție sanitară. De asemenea, 83 de persoane au fost sancționate pentru încălcarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.23/2008 privind pescuitul și acvacultura, 12 sancțiuni au fost aplicate pentru contravenții silvice și 22 sanctiuni au urmărit alte genuri de fapte de natură contravențională.

În ceea ce privește faptele de natură penală, jandarmii au întocmit acte de sesizare a organelor de urmărire penală în cazul a 14 infracţiuni constatate independent, iar pe timpul acțiunilor desfăşurate în cooperare cu efective din cadrul I.P.J. Bacău, jandarmii au acordat sprijin la constatarea unui număr de 30 de infracţiuni.

Jandarmii recomandă cetățenilor să solicite în cel mai scurt timp intervenția instituțiilor cu atribuții în acest domeniu prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgență 112 sau, atunci când este posibil, prin sesizarea directă a celei mai apropiate patrule de ordine și siguranță publică, în vederea luării măsurilor ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *