Modificări în Regulamentul școlilor: Elevii nu mai pot fi exmatriculați, Părinții nu mai pot strânge bani pentru „atenții”

Începând cu 1 septembrie 2022 va intra în vigoare noul Regulament-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat ieri de către Ministerul Educației și publicat astăzi în Monitorul Oficial.

Modificările asupra regulamentului se aplică atât elevilor, profesorilor, dar și părinților.

Astfel, începând cu 1 septembrie 2022, elevii nu mai pot fi exmatriculați, iar mediile se calculează diferit, asta după ce obligativitatea susținerii tezelor semestriale a fost eliminată. Mai mult, părinții nu mai pot strânge bani pentru „atenții” dedicate profesorilor și elevii vor beneficia de un plan de învățare individualizat.

Totodată, transferul elevilor de clasa a IX-a se va putea face doar în condiții medicale deosebite, pe baza avizului comisiei medicale județene sau a documentelor medicale justificative.

Două noutăți pentru acest an școlar sunt: introducerea, în școlile pilot, a catalogului online. Acesta, însă, trebuie tipărit și arhivat la secretariatele unității de învățământ. O altă noutate este aceea că, în fiecare școală din România va fi înființată o comisie pentru mentorat didactic și formare în cariera profesională.

Sursa: EduPedu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *