Modificări legislative în domeniul protecției animalelor

Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, republicată, cu completările ulterioare, are ca obiect reglementarea ordinului de plasare a animalului în adăpost, ce constituie un instrument administrativ conferit poliţistului în vederea înlăturării unui pericol iminent îndreptat împotriva animalelor.

Legislația privind protecția animalelor reglementează situația tuturor animalelor, inclusiv a celor sălbatice, consfințiind o serie de drepturi și obligații atât în sarcina deținătorilor acestora, cât și în sarcina autorităților și instituțiilor statului. 

Atunci când un polițist constată că un animal se află într-o situație de pericol, emite de îndată ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.

Ordinul de plasare a animalului în adăpost se pune în executare de îndată de către personalul care asigură prestarea serviciilor publice de adăpostire a animalelor ce fac obiect al ordinului de plasare în adăpost, în prezența polițistului care l-a emis.

La data de 24 aprilie, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile video apărute în spaţiul public prin care o minoră de 16 ani ar fi aruncat o pisică de la balconul locuinţei. Poliţiştii au emis un ordin de plasare a animalului în adăpost, pisica fiind plasată în adăpostul unei Fundaţii din municipiul Bacău pentru o perioadă de 45 de zile. Totodată, minora a fost sancţionată contravenţional de poliţişti cu amendă în valoare de 1500 de lei conform Legii nr.205 din 2004.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *