Ne vom da cu sania pe piste

Ne vom da cu sania pe piste

Ce feerie, ce minune va fi prin Bacău la prima ninsoare serioasă! Cum vom sta prinși în trafic, printre mormane de omăt și stâlpișori dintr-ăia care delimitează pistele de biciclete. Pregătiți-vă din timp panoplia de înjurături, nu care cumva să vă repetați! Am mai scris-o și-o voi mai scrie: fix asta lipsea orășelului ăstuia… trasee pentru nemotorizate. În rest, avea de toate.

Orașul este cu traficul aproape blocat la orice oră din zi și blocat cu zecile de minute la orele de vârf, inclusiv în anotimpuri fără intemperii semnificative. Cu o iarnă mai serioasă, nu are vreun sens să vă propuneți a folosi mașina. Mai degrabă să ne pregătim săniile, zic. Locuri de parcare nu există, mai ales pe lângă instituții. Nu prea aveai unde parca nici înainte, dar acum, de când cu pistele pentru biciclete, nu mai e posibil absolut nimic.

Ideea creață pusă în practică printr-un proiect european făcut pe genunchi, doar ca să-i iasă la număr unei administrații incompetente, cea PSD, mai apoi Pro România, e obligatoriu să se finalizeze de către actuala. Altfel dăm bani înapoi și ni se aplică inclusiv corecții financiare. Așadar, este o situație fără ieșire, pe care nimeni de-acum încolo nu o va mai putea remedia. Orașul e îngrămădit pe câteva străzi paralele, sugrumat de calea ferată și Bistrița, zona metropolitană e doar pe hârtie. N-ai cum lărgi bulevarde iar pistele astea vor fi mai mult goale, pentru că nu se anunță nicio gloată de băcăuani dornici de a merge pe bicicletă. Proiectul ăsta este demonstrația clară că nu a existat niciun fel de viziune de dezvoltare a orașului, ci doar cârpeli și multă vorbărie goală.

Habar nu am cine-o fi primar după alegerile de la anul, dacă Stanciu-Viziteu mai prinde un mandat sau vine un altul. La ce ofertă avem și la ce slabi sunt politicienii locali care visează la funcții, toate vor merge din prost în mai prost, cel puțin în ceea ce privește traficul. Dacă în cazul unor orașe dezvoltate gen Cluj-Napoca, Iași, București, problemele de trafic sunt cumva de înțeles, într-un târg precum a ajuns Bacăul nu ar trebui să fie un impediment. N-ar fi trebuit, de fapt… Dar, dacă ai niște plăvani și cozi de topor în funcții, iată că imposibilul devine posibil.

Scuzați-mi limbajul apăsat, dar cu pistele de bicicletă Bacăul este precum o balegă de cal peste care pui niște paie, nisip și apă, în speranța că va ieși cărămidă, când, în fapt, vei avea doar chirpici.

LLI-Lucaș, contributor Radio Easy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *