Noile scenarii pentru revenirea la școală după Paște

Scenariile după care se va reveni la școală în data de 5 mai, respectiv 10 mai pentru clasele terminale au fost modificate, luându-se în calcul doar limita ratei de infectare de 1 la mie. Scenariile galben și rosu au fost comasate în „scenariul doi”, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

  • „În scenariul 1, rata de infectare mai mică de 1 la mie, toți elevii vor putea merge la ore cu prezență fizică. Deci toți elevii plus copiii din grădinițe vor putea merge cu prezență fizică.
  • În scenariul 2 – azi sunt 1450 localități în scenariul 2 – rata de infectare peste 1 la mie. Sigur, nu luăm în discuție localitățile în carantină.
  • În acest scenariu 2 vor putea merge la școală toți copiii de grădiniță, plus toți elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale, plus elevii din 185 de școli speciale.
  • Practic, în scenariul 2 nu vor putea merge cu prezență fizică la școală, din păcate, elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a și elevii claselor a IX-a, a X-a și a XI-a.
  • Elevii claselor terminale, din 10 mai, fie că vorbim de scenariul 1 sau 2, se vor întoarce în școală cu prezență fizică.
  • Practic, scenariile galben și roșu au fost comasate – rata de infectare peste 1 la mie”. a declarat Ministrul Edicației, Sorin Cîmpeanu , citat de hotnews.ro

Așadar, începând de miercuri, 5 mai 2021, în judeţul Bacău, elevii vor învăţa potrivit scenariilor aprobate prin Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău nr. 62 din 4 mai.

Astfel, în unitățile administrativ- teritoriale: Berești-Bistrița, Buciumi, Cașin, Dămienești, Gârleni, Hemeiuș, Huruiești, Letea Veche, Măgura, municipiul Bacău, Onceşti, orașul Buhuși, Parincea, Pârjol, Podu Turcului, Racova, Sascut, Sărata, Scorțeni, Secuieni, Tătărăşti, Urechești, elevii vor învăța după scenariul galben, respectiv prin participare zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII a și a XII a, a XIII a și a elevilor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară, în timp ce elevii din celelalte clase/ani de studiu vor participa la ore zilnic, în sistem on-line.

Astfel, elevii din Școala Gimnazială Specială „Maria Montessori”, Școala Gimnazială nr. 22 și Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 din Bacău vor învăța după scenariul 1, la fel ca și elevii din celelalte unități administrativ-teritoriale care nu au fost amintite mai sus, respectiv  prin participare zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Elevii din anii terminali sunt în vacanță până pe 9 mai. Ei vor reveni la școală, cu prezență fizică, pe 10 mai 2021. În această categorie intră cei de clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și ultima clasă din învățământul profesional.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *