Nu putea sa fie USB-ul reversibil?

Decizia de a crea primul tip de USB ireversibil a avut o gandire corecta, desi majoritatea dintre noi judecam imaginatia producatorilor acestui produs.

Ajay Bhatt, considerat inventatorul USB-ului (cel care a condus echipa de la Intel care a creat protocolul), a recunoscut intr-un interviu acordat redactiei NPR ca „cel mai mare neajuns este reversibilitatea”. Insa el explica gandirea din spatele acestei decizii.

Realizarea reversibilitatii USB-ului necesita un cost dublu. Bhatt declara ca echipa lui era constienta de la inceput de problemele cauzate de un design dreptunghiular fata de un conector rotund. Din dorinta de a pastra produsul cat mai ieftin insa, s-a luat decizia de a merge pe acest design care le ofera utilizatorilor sanse de 50% de a conecta corect din prima incercare.

In 1998, USB-ul a devenit mai popular datorita primului computer care a fost livrat doar cu porturi USB pentru dispozitive externe, iMac G3.

Unitatile flash USB au fost lansate in 2000, acelasi an in care a aparut si USB 2.0 cu rate de transfer de date pana la 480 Mbps. Acum, la aproape doua decenii, suntem in perioada de varf a portului USB 4.0, care va functiona doar pe conectorul de tip C.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error: