O bătrână internată în spital a sunat la 112 ca să fie dusă la toaletă. Nimeni nu o băga în seamă!

În vârstă de 79 de ani, femeia a ajuns la spital cu o fractură gravă la nivelul unui femur. Fiind nevoie de internare, aceasta a fost spitalizată, temporar, într-un salon de pe o secţie tampon, până la sosirea rezultatului la testul Covid-19. Din cauza fracturii grave, femeia nu se putea deplasa aproape deloc, iar la un moment dat a simţit că are nevoie să meargă la toaletă, aşa că a strigat de mai multe ori la personalul de pe secţie, însă nu i-a venit nimeni în ajutor. Având o problemă tot mai mare, aceasta a apelat la singura soluţie care i-a trecut prin minte. A sunat la 112 şi a cerut ajutor pentru a putea merge la toaletă, potrivit monitorulbt.ro

Situaţia incredibilă s-a petrecut la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoșani.

Femeia a apelat serviciul 112 şi a precizat că ar avea piciorul luxat şi nu se ocupa nimeni de ea. A spus că era internată singură într-un salon, nu se poate deplasa şi dorea să meargă la toaletă, iar nimeni nu o băga în seamă”, a spus un dispecer din cadrul serviciului de urgenţă. Ulterior, cadrele medicale de pe secţie au fost apelate de cei de la 112, iar femeia a primit ajutor de la personalul specializat.

Şefii nu au vrut să comenteze

Reprezentanţii unităţii sanitare nu au comentat în vreun fel, în mod oficial, situaţia creată, deşi este una extrem de ciudată. Singurul fapt pe care l-au precizat, prin intermediul purtătorului de cuvânt, au fost timpii de pe fişa de prezentare a pacientei.

„Pacienta s-a prezentat în Urgenţe la ora 02.22, cu o fractură complexă la nivelul femurului, care necesita internarea pe secţia de ortopedie şi operaţie. Potrivit protocoalelor, peste 20 de minute aceasta a fost investigată în urgenţă, unde i s-au făcut radiografii şi i s-au luat analize specifice. I-au fost administrate o serie de calmante, din cauza durerilor pe care le avea de la fractură. Peste o oră de la prezentare, la 03.24, aceasta a fost evaluată din nou şi i-a fost făcut şi testul Covid, pentru că era nevoie de internare. La ora 06.17 femeia a fost internată pe secţia Oftalmologie, care este o secţie tampon, pentru cazurile care necesită internare, până la sosirea rezultatului testului Covid”, a precizat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al SJU „Mavromati” pentru ziarul Monitorul de Botoșani

Ce spun cadrele medicale?

”Uneori pacienţii internaţi şi în aşteptarea unui rezultat pot deveni foarte nerăbdători, iar perioadele de timp li se par mult mai lungi decât sunt în realitate. Faptul că secţia respectivă este una de suspecţi, înseamnă că femeia era internată singură în salon, iar numărul de asistenţi şi infirmieri este unul redus, care trebuie să deservească restul saloanelor de pe acelaşi etaj.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *