O intervenție la fiecare 31 de minute din partea pompierilor militari băcăuani

În intervalul 09 aprilie, ora 08:00 – 10 aprilie, ora 08:00, pompierii militari băcăuani au desfășurat un număr de 46 de misiuni, după cum urmează:

  • Opt incendii la gospodării cetățenești din localitațile Dărmăneşti, Filipeni, Poduri, Căiuți, Plopana, Luizi Călugăra, Nicolae Bălcescu și Oituz;
  • cinci incendii de vegetație uscată în localitățile Luizi Călugăra, Agăş, Livezi, Oneşti și Brusturoasa;
  • 26 misiuni de acordare prim ajutor;
  • o misiune de asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată din timpul conflagrațiilor;
  • șase misiuni în sprijinul comunităților.

Una dintre situațiile relevante a avut loc în data de 10 aprilie a.c., la ora 01:10, în localitatea Oituz, când salvatori au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.

Imediat, la fața locului s-au deplasat patru autospeciale de intervenție cu apă și spumă, o ambulanță SMURD, precum și o autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești, încadrate cu 22 de militari. De asemenea, a fost anunțat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Oituz.

La sosirea forțelor de intervenție s-a constatat că incendiul se manifesta generalizat, la o casă de locuit de tipul P+1+M.

De menționat este faptul că nu s-au înregistrat victime.

În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă un coș de fum deteriorat, a ars casa de locuit pe o suprafață de aproximativ 300 metri pătrați și bunuri materiale din interior.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *