”O seară galben-roșie?!” Liberalii sunt tot mai aproape de o nouă alianță cu PSD

Liberalii, de la nivel înalt, se întâlnesc în această seară, la ora 19.00, pentru a lua o decizie privitoare la realizarea unei coaliții guvernamentale fie cu PSD, fie cu USR.

Florin Cîțu, președintele PNL, a declarat luni că partidul va avea propria propunere de premier la consultările cu președintele Klaus Iohannis. El a mai spus că Ministerul Finanțelor ”este crucial” pentru partid.

Cîţu a catalogat discuţia cu PSD drept una „bună”.

„A fost o discuţie bună. (…) Acum, nu putem peste noapte să spunem că totul este roz între PNL şi PSD, dar ce pot să spun este că suntem responsabili. Am pornit la acest drum pentru a face un guvern. Ne uităm la cea mai bună soluţie pentru PNL şi pentru România şi trebuie să găsim o formulă prin care să guvernăm România în următoarea perioadă, dar, repet, decizia pentru PNL va fi luată în PNL”, a afirmat Cîţu.

La rândul lui, liderul preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că va propune în şedinţa conducerii partidului să se înceapă negocierile cu PNL pentru alcătuirea unui guvern şi a adăugat că el nu cunoaşte altfel de negocieri decât cele conform ponderilor parlamentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *