O vacanță de poveste! O învățătoare ”își petrece concediul de vară” alături de elevi! Unde sunt orele gratuite pentru copiii Bacăului?

Ana Nona Paslaru vine, de la Buhuși, cu 39 de elevi, de trei ori pe săptămână, la Bazinul de Înot Bacău, și nimic nu o împiedică să-i facă pe copii să simtă că sunt personajele principale ale filmului ”O vacanță de poveste”, un film regizat de un om care știe ce înseamnă să nu ai concediu.

”Sunt la mijlocul unui proiect minunat care a demarat la mijlocul lunii Iulie și se va termina pe 13 Septembrie! Dorința mea inițială a fost să merg la Școala de înot cu clasa 2A de la Școala ,, M. Eminescu” Buhuși! Și cum întotdeauna lucrurile frumoase se fac și mai frumoase…am ajuns să merg la Bazinul de înot din Bacău cu două grupe de copii din clase diferite… mai precis 39 copii!!!!” – povestește Ana Nona Pâslaru

Vin cu două microbuzul, de trei ori pe săptămână

”…să faci ora de înot, să ,, fugi” prin bazin de la o grupă la alta, să fii alături de copii, să-i motivezi???!!! Este minunat!!!! Este o relaționare continuă între copii și profesorii dedicați de la Bazin – Cosmin Moisă și Cătălin Neagu Voce. Este o relaționare continuă între mine și copii pentru a surprinde în fotografii și videoclipuri cele mai faine momente! Am ales varianta de a lucra la fiecare oră un album pentru a se vedea progresul copiilor …..să fie și un dar pentru părinți( pentru că ei nu sunt cu copiii!!!)

Și pentru gazdele copiilor, vara a fost altfel  

”Un dascăl care, efectiv, ne-a lăsat şi pe noi fără cuvinte. Doamna Ana Nona Paslaru vine din luna iulie, cu religiozitate, de 3 ori pe săptămână, pentru ca cei mici să învețe să înoate. Inutil sa vă spunem ce fericiți sunt copiii şi ce hărmălaie este în bazin. Doamna a ales să-și sacrifice vacanța şi să le ofere copiilor amintiri pe care le vor păstra toată viața. Doamna învățătoare, aveți toată stima și prețuirea noastră” – Daniel Roșu-director Baze Sportive din cadrul Primăriei Bacău

P.S: Cât despre proiectul ”Ore gratuite de înot pentru copiii Bacăului” etalat de administrația locală….se pare că a intrat la apă. Cu siguranță… Nu în apa de la Bazinul de Înot Bacău. Se termină vacanța, iar copiii au rămas …cu promisiuni politice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error: