Oamenii inimoși de la Invictus, care aleargă pentru a cinsti memoria soldaților români, au ajuns în Bacău

Invictus România este un grup de oameni capabili să facă diferența, să schimbe, să motiveze și să inspire. ”Dragostea de țară și respectul față de veteranii și eroii de ieri și de azi ai României ne unesc, în fiecare an, la #ȘtafetaVeteranilor!”

Regula este ca, în permanență, cel puțin doi participanți, alergător și ciclist, să se afle în cursă, ducând, în acest mod, ștafeta mai aproape de destinație.

Având ca punct final de întâlnire municipiul Carei, ultima glie străbună eliberată de sub ocupația horthystă, de către Armata României, la data de 25 octombrie 1944, traseele însumează peste 3500 de km.

În încercarea de a reconstitui, în mod fidel, trei dintre drumurile bătătorite odinioară de vitejii luptători, participanții vor poposi la fiecare monument edificat în memoria străbunilor eroi, care s-au jertfit pentru libertatea și independența patriei.

Deznodământul acestei lupte simbolice de reîntregire a Drapelului Național este reprezentat de momentul în care purtătorii celor trei ștafete vor striga într-un singur glas: „SACRIFICIUL IMPUNE RESPECT!”, pe data de 25 octombrie, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostașului Român”, din Carei, în cadrul ceremoniei militare organizate cu prilejul Zilei Armatei României.

Anul acesta, Ștafeta Veteranilor se desfășoară pe trei trasee:

1. Traseul Albastru, start 01.10.2021 de la Mărășești;

2. Traseul Galben, start 09.10.2021 de la Făgăraș;

3. Traseul Roșu, start 12.10.2021 de la Chișinău, Vaslui, Bacău, Piatra Neamț, Botoșani, Suceava, Câmpulșung Moldovenesc, Vatra Dornei, Bistrița, Dej, Baia Mare, Satu Mare și Carei.

Astăzi au ajuns în Bacău

”Ștafeta Veteranilor INVICTUS: o nouă misiune de suflet îndeplinită!Voluntarii Invictus din Bacău au învins frigul, oboseala și distanța, îndeplinindu-și cu mândrie misiunea de a duce ștafeta roșie la Piatra Neamț.,,Sunt la a doua participare pentru Invictus Romania, dar nu o să fie ultima pentru că este datoria noastră să aducem un omagiu, de câte ori avem ocazia, armatei noastre din ceruri pentru că ei au făcut sacrificiul suprem pentru noi. Traim astazi ca să le cinstim memoria! Cei 46 km parcurși pentru ei este efortul minim pe care am putut să-l fac. Îmi doresc ca în viitoarele ediții să cresc acest număr, simțindu-mă astfel împlinită sufletește.” – caporal Anamaria-Ștefania Buguleț. Felicitări, dragi camarazi și mult succes și în îndeplinirea viitoarelor misiuni!” – Baza Aeriană 95 Bacău

Primiți de viceprimarul Liviu Miroșeanu

”Cu bucurie dublată de emoție, i-am întâmpinat în orașul nostru pe voluntarii de la Invictus România. Pentru cine nu știe, oamenii inimoși de la Invictus aleargă pentru a cinsti memoria soldaților români care au pierit în teatrele de operațiuni, pentru familiile acestora, și pentru veterani. Acești oameni aleargă cu România în suflet și poartă cu cinste drapelul național. În fiecare oraș în care ajung, după zeci de kilometri prin ploaie și frig, are loc ceremonia de predare a ștafetei. Și nu se vor opri decât în data de 25 octombrie, de Ziua Armatei Române, la Carei. Îi felicit sincer pentru lecția de patriotism pe care ne-o oferă, pentru devotamentul și atașamentul față de valorile naționale.” – Liviu Miroșeanu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error: