Observatorul Astronomic „Victor Anestin” Bacău, vă invită să-i treceți pragul pe 21 și 24 iulie 2020

Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău, vă invită la Observatorul Astronomic „Victor Anestin” la sesiunilede observații astronomice, organizate marți 21 iulie 2020 şi vineri 24 iulie 2020 în intervalul orar: 22:30 – 00:00.

În condițiile în care cerul va fi senin, vizitatorii vor putea face observații astronomice asupra cometei C/2020 F3 (NEOWISE) precum și asupra planetelor Jupiter și Saturn. În data de 21 iulie planeta Saturn va fi în opoziție cu Soarele și la cea mai mică distanță de Pământ (1345 milioane km).

Și în această săptămână se va putea observa cometa C/2020 F3 (NEOWISE). Cometa este circumpolară deci nu apune, fiind vizibilă pe cer toată noaptea în zone unde orizontul este foarte jos, aceasta fiind vizibilă după ora 22, la lăsarea întunericului, privind spre nord-vest. În data de 23 iulie 2020, cometa se va afla la distanță minimă față de Pământ, mai exact la 103 milioane km.

Important!!!!

Accesul vizitatorilor, pentru a participa la observaţii, se va face restricţionat, conform reglementărilor în vigoare pe perioada stării de alertă, dat fiind contextul generat de prezenţa virusului Sars Cov 02. Drept urmare, la platforma de observaţii vor avea acces maxim 5 persoane în acelaşi timp. Pentru a avea acces, persoanele trebuie aibă temperatura sub 37,3 grade, să poarte mască pe toată perioada prezenţei în clădirea Observatorului Astronomic și să atingă cât mai puţine suprafeţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *