”Oktoberfest Moldovenesc” în perioada 8-10 octombrie, în Parcul Cancicov. Mai e nevoie de votul consilierilor

Băcăuanii vor putea sărbători atestarea orașului la ”Oktoberfest Moldovenesc”, dacă proiectul inițiat de primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu va primi aprobarea consilierilor locali.   

”A devenit o tradiţie ca în luna octombrie să sărbătorim prima atestare documentară a oraşului. An de an, timp de cîteva zile, băcăuanii se adună la cea mai mare sărbătoare a oraşului. Oktoberfest Moldovenesc își propune să aducă o altă imagine sărbătorii, deja tradiționale, a zilei municipiului Bacău. Conceput ca un eveniment cadru în jurul tematicii oktoberfest, cunoscută pe plan internațional, cele 3 zile ale evenimentului vor cuprinde elemente distincte precum: ziua municipiului (împlinirea a 613 ani de la prima atestare), concerte de muzică tradițională, concerte de muzică comercială, promovarea tinerilor artiști locali, street food, bere, degustare de vin și alte activități organizate în cadrul evenimentului.” – se arată în propunerea primarului.

Festivalul este adresat tuturor băcăuanilor, indiferent de gen, vârstă și altele, a cărui obiective principale sunt promovarea culturii locale, naționale și internaționale, susținerea tinerilor artiști locali și oferirea de activități creative și recreative .

Pentru organizarea evenimentului e nevoie de un buget în valoare de 98.004 RON, bani necesari pentru instalarea scenei, echipamentelor de sonorizare, lumini, artiști, publicitate, diplome și altele.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error: